Een kijkje in de keuken bij… de afdeling Productie


Met een team van 120 toegewijde productiemedewerkers staat het team iedere dag klaar om het halalvlees te verwerken tot niets minder dan topkwaliteit.

In deze blog neemt onze Productiemanager Erik Waajen je mee in het dagelijkse reilen en zeilen van een onmisbare schakel binnen Simons Halal Food: de Productieafdeling.


Van de grondstof tot een heerlijk stukje vlees

De weg naar kwalitatief halalvlees begint bij Simons Halal Food al vroeg. Om 5 uur 's ochtends begint de eerste ploeg met de voorbereidingen door vlees in bakken te plaatsen, zorgvuldig te registreren en alles klaar te maken zodat het productieproces om 6 uur meteen van start kan gaan. Vanaf dat moment neemt de afdeling “cutteren” het stokje over, waarbij het vlees wordt vermalen, gebonden en verrijkt met een selectie van heerlijke kruiden, allemaal om dat perfecte stukje vlees te creëren. Het vlees wordt vervolgens nauwkeurig afgemeten en gevuld in onze vulbussen, klaar om naar de rook- en kookafdeling te gaan. 


Zodra de producten gerookt en gekookt zijn, vinden ze hun weg naar de vacumeerafdeling. Hier worden de producten vers en houdbaar verpakt, klaar om uiteindelijk hun weg te vinden naar onze laatste halte: de consument. Maar voordat ze daar arriveren, gaan ze eerst nog langs de Kwaliteitsdienst en de Slice-afdeling zodat ze helemaal klaar zijn om naar wens van de klant verpakt, gelabeld en getransporteerd te worden.


Samenwerking van begin tot eind 

“Het is een wereld waar precisie, timing, en teamwork essentieel zijn om het proces soepel te laten lopen” ~ Erik Waajen. 

Bij Simons Halal Food vormt teamwork dan ook de basis van onze productieafdelingen. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat werken verschillende afdelingen samen om uitdagingen aan te pakken en successen te behalen. 

Erik Waajen begon zijn reis als ambachtelijke slager via een braadworstenfabriek naar de halal productie. Inmiddels fungeert hij als Productiemanager bij Simons Halal Food waar hij al met trots 13 jaar lang werkt. 

Als manager van de afdeling zorgt hij er samen met zijn team voor dat de hele productie soepel verloopt. Elke ochtend leidt Erik een stand-up meeting met sales, planning, productie, slice, vacuümeer,  de kwaliteitsafdeling, TD en productie, waar niet alleen de dagelijkse doelen worden besproken, maar ook obstakels worden direct aangepakt om een naadloze workflow te garanderen. En met succes: trots kijkt de afdeling terug op de gezamenlijke successen, waarbij het team op piekmomenten moeiteloos 100.000 kilo aan producten op één dag kan produceren. De kracht van timing, teamwork en samenwerking wordt hiermee voor de afdeling bewezen.


De ambachtelijke kwaliteit als drijfveer 

Hotdogs, knoflookworst, sous-vide, premium vleeswaren en nog veel meer. Bij Simons Halal Food wordt dagelijks een uitgebreid assortiment halalvleeswaren geproduceerd. Wat hen echt onderscheidt, is de ambachtelijke benadering. Naast het gebruik van complexe machines worden onze producten met passie en vakmanschap bereid, volledig in lijn met de juiste Halal certificeringen. Denk aan het zorgvuldig gebruik van rooksnippers voor een authentieke smaak bij onder andere de knakworst, maar ook de toevoeging van de juiste kruiden, het afstemmen van specifieke klantwensen en andere details worden met uiterste precisie uitgevoerd. Op deze manier garandeert de Productieafdeling niet alleen het lekkerste stukje halalvlees, maar ook vakmanschap in elk product dat de fabriek verlaat.



Trots op het team en de veelbelovende toekomst 

Het leukste aan het werk bij de Productieafdeling? Dat is de diversiteit en het werken met vele nationaliteiten. Werken bij Simons Halal Food betekent voor Erik een afwisselende en nooit saaie uitdaging, waarbij hij dagelijks in contact komt met mensen van meer dan 15 verschillende nationaliteiten. Zijn ambitie luidt dan ook om zich verder te perfectioneren in zijn rol en bij te dragen aan het continue succes van Simons Halal Food. Samen met zijn huidige medewerkers vormen ze een sterk, gemotiveerd en krachtig team dat ze hopelijk nog lang samen kunnen voortzetten. 



Dit jaar nemen we een kijkje achter de schermen bij Simons Halal Food. Regelmatig zullen we schrijven over de diverse afdelingen en de werkzaamheden binnen het gehele proces. We laten de medewerkers aan het woord en laten hun vertellen over hun werk. Dit is deel 3 van de serie.