Cookies & Privacy

Wij maken gebruik van cookies.

Google Analytics
Bezoekersstatistieken, websitebezoek en gebruik wordt gemeten en gebruikersgegevens worden anoniem verzameld.
Vimeo
Gegevens over de bezoeken van de gebruiker worden verzameld zoals welke pagina’s zijn gelezen.
YouTube
Klikgedrag, bekeken video’s en aangepaste voorkeuren worden verzameld. Bezoekersinformatie en gebruikersgedrag wordt gebruikt voor advertenties.

Vanuit Roermond voor de hele wereld - werken bij Simons Halal Food

Met klanten door heel Europa, de Balkan, Noord Afrika, het Midden Oosten en Azië is Simons Halal Food één van de meest gerenommeerde producenten van halal vleeswaren in Europa en daarbuiten. Het belangrijkste kapitaal van ieder succesvol bedrijf zijn de werknemers. Simons Halal Food heeft inmiddels al meer dan 250 gemotiveerde medewerkers die allemaal hun steentje bijdragen.

Welzijn resulteert in loyaliteit

Het welzijn van al haar medewerkers heeft dan ook topprioriteit voor Simons Halal Food. Dit uit zich vooral in het feit dat dienstverbanden van 10 of 25 jaar meer regel dan uitzondering zijn onder de medewerkers, die veelal een diverse culturele achtergrond hebben. Dankzij wederzijds respect voor elkaars cultuur en een open communicatie blijft iedereen behulpzaam naar elkaar toe en wordt een werksfeer gecreëerd waarin iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. 

“Ik vind het belangrijk om als moslima te kunnen bijdragen aan een halal-concept zoals Simons. Dat vind ik respectvol naar mijn geloof toe.”

Bij ieder succesvol bedrijf met uitdijende internationale ambities hoort een natuurlijke groei met de bijbehorende uitdagingen. Bij Simons is dit niet anders. Werknemers worden actief betrokken bij de diverse veranderingen en voelen zich gehoord. Ze worden op de hoogte gehouden van de motivaties achter bepaalde beslissingen. Dit resulteert in meer onderling begrip.

Communiceren en gehoord worden

Werknemers voelen zich serieus genomen en gehoord. Ze gaan dagelijks met plezier naar hun werk dat als divers en prettig wordt ervaren. Bij Simons laten ze geen talent onbenut. Medewerkers die Arabisch spreken wordt gevraagd om te helpen bij vertalingen of contacten met Arabische klanten. Afwisseling en duidelijkheid zijn van groot belang. Werkzaamheden zijn duidelijk omschreven en afgekaderd. Om diversiteit en flexibiliteit te bevorderen, worden medewerkers ook weleens ingepland op andere afdelingen. Dit vergroot de kennis over de gehele productieketen, kweekt onderling begrip en creëert flexibiliteit, waardoor men in kan springen als er nood aan de man is. 

“We werken niet op eilandjes. Er is ook veel overleg tussen collega’s op de productievloer en het kantoorpersoneel. Het is ‘wij’ en niet ‘wij tegen zij’.”

Ondanks dat er inmiddels meer dan 250 medewerkers werken bij Simons Halal Food, is en blijft het een echt en hecht familiebedrijf. Zo wordt het ook door iedereen ervaren. Met vragen en opmerkingen kun je bij je collega’s of leidinggevenden altijd terecht en ook als er zaken in de privésfeer spelen, dan is er altijd wel een luisterend oor en worden mogelijkheden geboden om hieraan te werken.

Medewerkers zijn trots op hun werk én hun werkgever. Deze trots vertaalt zich in een loyaliteit die twee kanten op gaat. De directie faciliteert trainingen en cursussen voor medewerkers die hier geïnteresseerd in zijn en zij kunnen op hun beurt weer doorstromen naar andere functies binnen het bedrijf. Hierdoor is een grote groep personeelsleden al meer dan tien jaar in dienst en hebben ze diverse functies vervuld. Veel buitenlandse werknemers zijn dankbaar voor de kansen die ze hebben gekregen. Zij hebben, met een goede baan als basis, een leven in Nederland kunnen opbouwen. Door de collegiale werksfeer is van een taalbarrière vaak geen sprake en wordt de communicatie juist bevorderd. 

“Ik leer zelf andere talen door de omgang met collega’s van andere achtergronden.”

Respect

Geest en materie zijn een geheel. Lichaam en geest komen samen in harmonie. Als werkgever respecteert Simons Halal Food dit. Werknemers die daar behoefte aan hebben, krijgen een coachingstraject aangeboden, er wordt actief hulp geboden bij mensen die willen stoppen met roken, er wordt zes dagen per week vers fruit aangeboden en collega’s die kunnen gebruikmaken van het bedrijfsfitness plan. Ook heeft men in het verleden wel eens een foodtruck laten komen om te vieren dat er een goede omzet was gehaald!

Vanuit het bedrijf wordt extra geïnvesteerd om de islamitische cultuur te respecteren. Zo is de vloer in de productiehal ook halal-gecertificeerd. Voor de granieten vloer in de productiehal is er gekozen voor een speciale halal lijmsoort, tegen een significante meerprijs.

Werken bij Simons Halal Food wordt als zeer positief ervaren: divers en betrokken, zelfstandig en deel van een team, cultureel divers en één familie. Er zijn altijd wel vacatures bij Simons Halal Food en we nodigen je uit om te kijken of er een is die aansluit bij je persoonlijke ambities. 

“Simons biedt zekerheid naar de toekomst toe aan haar werknemers. De voedingsindustrie blijft voorlopig ‘booming’ en de vooruitzichten zijn goed.  Je werk goed doen wordt dus zeker beloond.”

Voor deze tekst is uitgebreid geput uit een medewerkerstevredenheidsonderzoek gehouden begin 2023.