Over ons

Een (h)echt familiebedrijf

Al ruim 40 jaar zet Simons Halal Food zich in voor de productie van kwalitatieve halal vleeswaren. In die tijd zijn we uitgegroeid tot een van de belangrijkste producenten in Europa. We leveren halal vleeswaren aan importeurs, distributeurs en groothandelsbedrijven gevestigd in Europa, het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Azië. Betrouwbaarheid, goede service en persoonlijk contact staan bij ons hoog in het vaandel. Door de jaren heen hebben wij aan een goede relatie met onze klanten gewerkt en op die manier hebben we een trouwe en grote klantenkring kunnen opbouwen, waar we heel blij mee zijn! 

Waar staan wij voor

 • Kwaliteit

  Kwaliteit is één van de voorwaarden van halal waardigheid. Daarom staan hygiëne en voedselveiligheid bij ons voorop. Onze vleeswaren worden iedere dag gecontroleerd op onder andere smaak, bite en geur.

 • Duurzaamheid

  Het dragen van verantwoordelijkheid voor de planeet is onlosmakelijk verbonden met de Islam. Ook binnen Simons Halal Food is duurzaamheid van groot belang en gaan we op een respectvolle manier om met het milieu, mens en dier.

 • Dierenwelzijn

  Halal vlees is gebaseerd op een respectvolle behandeling van dieren. Op talrijke plaatsen in Islamitische geschriften worden dieren met respect behandeld en beschermd. Oog voor het welzijn van dieren nemen wij daarom nauw.

 • Service

  Wereldwijd hebben wij een grote en trouwe klantenkring opgebouwd. We vinden het belangrijk dat onze klanten goed te woord worden gestaan en zich gezien en gewaardeerd voelen. Daar zetten wij ons dagelijks voor in.

Ons team

Simons Halal Food wordt gedragen door een team van meer dan 250 gemotiveerde collega’s die hart voor de zaak hebben. Ondanks dat we een van de grootste producenten van halal vleeswaren in Europa zijn, kunnen we trots zeggen dat een (h)echt familiebedrijf zijn waarin we met respect met elkaar omgaan. 

Kom ons team versterken

Onze geschiedenis

De familie Simons richt het bedrijf Simons Vleeswaren op.

1976

In 1994 begon het bedrijf op bescheiden schaal ook met de productie van halal vlees.

1994

De vraag naar halal vleeswaren nam toe. We verhuisden naar een groter pand en hier richtte Simons zich volledig op de productie van halal vleeswaren.

1997

Simons Halal Food maakte in de voorgaande jaren een enorme groei door, en verhuisden naar de huidige state-of-the-art locatie in Roermond.

2008

Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een van de belangrijkste halal vleeswaren producenten in Europa en leveren we over de hele wereld.

Heden

Certificeringen

Om halal te zijn, moet het vlees dat wordt gebruikt afkomstig zijn van dieren die een goed leven hebben geleid en volgens een islamitisch ritueel zijn geslacht. Ook zijn er vanuit islamitische voorschriften bepaalde eisen verbonden aan de grondstoffen en materialen die er worden gebruikt. Om dat te garanderen en onze kwaliteit te waarborgen, zijn halal certificaten van belang. Simons Halal Food is in het bezit van alle geldende halal certificaten, inclusief de islamitische autoriteit (Jakim standard) in Maleisië.