Cookies & Privacy

Wij maken gebruik van cookies.

Google Analytics
Bezoekersstatistieken, websitebezoek en gebruik wordt gemeten en gebruikersgegevens worden anoniem verzameld.
Vimeo
Gegevens over de bezoeken van de gebruiker worden verzameld zoals welke pagina’s zijn gelezen.
YouTube
Klikgedrag, bekeken video’s en aangepaste voorkeuren worden verzameld. Bezoekersinformatie en gebruikersgedrag wordt gebruikt voor advertenties.

De nieuwe aanwinst van onze productieafdeling


Goed gereedschap is het halve werk, wordt weleens gezegd. In een eerder blog schreven we al over het belang van goede machines om halal vleeswaren van een hoge kwaliteit te kunnen produceren. In de dynamische wereld van voedselproductie is het essentieel om te investeren in geavanceerde technologieën die niet alleen de kwaliteit optimaliseren, maar ook de kwaliteit van de efficiëntie van het gehele proces verbeteren.

 

We vertellen je graag meer over de nieuwste aanwinst van onze productieafdeling: De Konti-Kutter KK 144 C van de Duitse firma Seydelmann.

Over de Seydelmann Konti-Kutter


De Seydelmann Konti-Kutters zijn emulgeermachines met een technologie die uniek is in de wereld: In tegenstelling tot conventionele perforatieplaten/messystemen, wordt het vooraf gemengde product dat geëmulgeerd moet worden, geaspireerd door een systeem van verticaal opeenvolgende perforatieplaten en snijplaten. Deze draaien zonder contact met elkaar op een minimale afstand. Wrijving van metaal op metaal wordt volledig vermeden, zodat verontreiniging van het geëmulgeerde product is uitgesloten en slijtage van de platen aanzienlijk wordt verminderd. De Konti-Kutter is de enige machine die fijne emulsie met grovere korrels in één bewerking kan produceren.

De Seydelmann Vacuum Konti-Kutter biedt, naast het bekende verticale, niet-contact perforatieplaat/messysteem, de voordelen van verkleining onder vacuüm. Zonder de introductie van atmosferische zuurstof in onze halal vleeswaren neemt het risico op besmetting aanzienlijk af, neemt de houdbaarheid toe en blijft de kleur van het product stabieler. 


Maschinenfabrik Seydelmann KG uit Stuttgart is al zes generaties een familiebedrijf met een rijke traditie aan kwalitatief hoogstaande machines voor de voedselverwerkende industrie. Dat het gedegen vakmanschap van Seydelmann haar machines zich vertaalt naar een vlekkeloos productieproces en daarmee heerlijke vleeswaren, heeft zich al vaak bewezen over de afgelopen jaren. Seydelmann is specialist in emulgeren van vlees tot basisdeeg.

Betrouwbaarheid en vertrouwen

Als succes een keuze is, dan is de keuze van de juiste partner essentieel voor dit succes. Wij werken al jaren samen met de firma Selo uit Oldenzaal, sinds jaar en dag de agent in de Benelux van Seydelmann. Met onze accountmanager Dhr Willy Baalhuis hebben we een goede relatie waarbij hij de behoeften van ons, de klant, perfect begrijpt en onze wensen omzet in passende oplossingen. 

 

Alle cutters bij Simons Halal Food zijn afkomstig van Seydelmann, geleverd via Selo. Ze bieden 24/7 service en goede kwaliteit, wat resulteerde in een langdurige relatie gebaseerd op zowel betrouwbaarheid van de machine, als groot wederzijds vertrouwen tussen ons en zowel Selo als Seydelmann.

De juiste machine op de juiste plek

De Konti-Kutter wordt geplaatst ter vervanging van een oudere machine. Na jaren trouwe dienst zagen we de noodzaak om de verouderde basistechnologie te vervangen door het nieuwste wat op de markt te vinden is. We kunnen nu sneller en beter emulgeren wat zal resulteren in meer en betere kwaliteit van de halal vleeswaren. De verbeterde emulgeringstechnologie zal niet alleen leiden tot een hogere output, maar ook tot lagere kosten. 

 

De Konti-Kutter voedt  diverse vullijnen en vervult hiermee een essentiële rol binnen ons productieproces. De machine werd door Seydelmann op enkele punten gemodificeerd om aan onze eisen te kunnen voldoen. Om ervoor te zorgen dat de machine altijd in topconditie blijft, hebben we gekozen voor een onderhoudscontract. Hiermee wordt regelmatig preventief onderhoud verzorgd door professionals van de leverancier, waardoor eventuele storingen snel kunnen worden verholpen en de machine continu kan blijven draaien.

 

Door te investeren in geavanceerde apparatuur en te vertrouwen op betrouwbare partners zoals Seydelmann en Selo, blijven we voorop lopen in de competitieve voedselproductie-industrie.  Na de aanschaf van de knakworstenlijnen eerder deze zomer en de Konti-Kutter nu blijven we innoveren en de kwaliteit van onze halal vleeswaren garanderen.

Bekijk andere media

02-05-2024

Delixues Orientale

Delixues Orientale is het nieuwe merk halal vleeswaren van Simons Halal Food, geheel ontwikkeld en geproduceerd in eigen beheer volgens de vertrouwde kwaliteit waar we al decennialang om bekendstaan. De producten van Delixues Orientale zullen verkrijgbaar zijn bij (etnische) groothandels, kwalitaria en horecagelegenheden, zoals hotels en cafés.


Read more