Cookies & Privacy

Wij maken gebruik van cookies.

Google Analytics
Bezoekersstatistieken, websitebezoek en gebruik wordt gemeten en gebruikersgegevens worden anoniem verzameld.
Vimeo
Gegevens over de bezoeken van de gebruiker worden verzameld zoals welke pagina’s zijn gelezen.
YouTube
Klikgedrag, bekeken video’s en aangepaste voorkeuren worden verzameld. Bezoekersinformatie en gebruikersgedrag wordt gebruikt voor advertenties.

Het belang van de juiste machines


Bij Simons Halal Food staan kwaliteit en lekker eten voorop. We leveren onze Halal vleeswaren aan importeurs, distributeurs en groothandelsbedrijven in Europa, het Midden-Oosten, Noord Afrika en Azië.

Door de grote hoeveelheden vlees die dagelijks geproduceerd en uitgeleverd worden, dient onze productielijn niet alleen een continue hoge kwaliteit te produceren, maar ook efficiënt in onderhoud en kosten te zijn.

Onlangs installeerden we de nieuwe knakworstproductielijn, de PVLH 251, bestaande uit een vulbus en een afvullijn op onze productieafdeling.

De juiste partner

We werken al meer dan 30 jaar samen met Handtmann Benelux. Handtmann is een onderdeel van Handtmann uit Duitsland. Oorspronkelijk een kleine gieterij heeft de machinebouwer die inmiddels 150 jaar ervaring heeft op het gebied van klantspecifieke machine- en verwerking oplossingen. Vanuit het Zuid-Duitse Biberach an der Riss is een toonaangevende wereldwijde producent geworden van machines voor de vlees, vleeswaren, brood, banket, vegan, vegetarische en pet food industrie.

Handtmann past succesvol nieuwe en innovatieve technologieën toe om in te spelen op de toenemende vraag naar vegetarische, halal, veganistische en convenience producten. Doordat Handtmann zich inzet op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen, kunnen wij ons focussen op onze vleeswaren geproduceerd conform de hoogste halal voorwaarden op het gebied van kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid. 

“Eet van de goede dingen die Wij jullie voor jullie levensonderhoud gegeven hebben en betuigt dank aan God, als Hij het is die jullie dienen.” (Uit de Koran. Sura al-Baqara, 2:172)

De reden dat Handtmann al meer dan 3 decennia leverancier is van Simons Halal Food komt voort uit het feit dat Handtmann al die jaren een zeer betrouwbare partner is gebleken. Door hun adviezen, goede service en snelle levering van onderdelen hebben wij deze samenwerking om kunnen zetten in een betrouwbaar productieproces voor onze halal vleeswaren.

Vervanging is verbetering

Machines slijten niet alleen bij intensief gebruik, de innovaties staan ook niet stil. Om de efficiëntie, kwaliteit, veiligheid en concurrentiepositie te kunnen verbeteren, kijken we bij Simons Halal Food altijd kritisch naar ons productieproces. 

Nieuwere machines kunnen vaak sneller werken en een hogere productiecapaciteit bieden, waardoor de algehele productiviteit van de productielijn wordt verhoogd. Dit kan leiden tot lagere productiekosten en een hogere output. Innovatieve elementen van de PVLH 251 zijn een nieuwe vulpijp die op hoge snelheid hoge volumes kan verwerken en – bovenal – een ander type transportketting. De vorige machine was een stuk complexer, wat tot meer slijtdelen en dus hogere kosten leiden. Met de nieuwe machine is het proces een stuk voorspelbaarder geworden.

Ook is de PLHV 251 uitgerust met geavanceerde veiligheidsfuncties en voldoen de machines aan de nieuwste industriële normen. Dit vermindert het risico op ongevallen en letsel op de werkvloer, wat zowel de medewerkers als de bedrijfscontinuïteit ten goede komt.

Het regelmatig vervangen van verouderde machines stelt ons in staat om bij te blijven met de nieuwste technologische ontwikkelingen in de industrie. Door te investeren in geavanceerde machines kunnen bedrijven concurrerend blijven, nieuwe producten ontwikkelen en voldoen aan de verwachtingen van onze klanten.

Verbetering is efficiency

Moderne machines zijn vaak nauwkeuriger en bieden geavanceerde controlesystemen. Dit resulteert in een betere kwaliteitscontrole en consistentie in het productieproces, wat leidt tot hoogwaardige producten die voldoen aan de verwachtingen van de consument. Ook kunnen we nu taken automatiseren die voorheen handmatig werden uitgevoerd. Dit vermindert de behoefte aan arbeidsintensieve processen en verlaagt de arbeidskosten. Het personeel kan zich dan richten op taken die meer gespecialiseerde vaardigheden vereisen.

Om ervoor te zorgen dat we de laatste productietechnieken kunnen blijven volgen, nemen we onze machines af bij twee leveranciers. Hierdoor bieden we onze klanten de beste manier om onze halal vleeswaren te produceren en leveren. De vervangende knakworstproductielijn zorgt voor een lagere cost of ownership en een hogere output per gewerkt manuur. 

Simons Halal Food is de eerste producent in Nederland die met de PLHV 251 lijn werkt. “Hij staat er nu een aantal weken en draait volledig naar behoren”, bevestigt operational director Mike Verheijden. “We maken op deze lijn knakworsten, cocktailworsten en ook stevigere producten zoals een braadworst of een ringworst. Handtmann is goed omgesprongen met onze wensenlijst. Ook de duurtest doorstaat deze lijn uitstekend.”


Efficiency… maar alleen met de juiste mensen

Een goed productieproces staat en valt met de juiste operators die de productielijn goed instellen en, waar nodig, continu bijstellen om tot een hoog kwalitatief product te komen. 

We investeren in onze medewerkers om een prettige en gezonde werkplek te bieden. Een veilige productieomgeving is hier onderdeel van. Door andere afdelingen actief bij, in dit geval, de productieafdeling te betrekken, creëren we een saamhorigheidsgevoel door het hele bedrijf. Iedere afdeling speelt een cruciale rol binnen het gehele proces. In toekomstige blogs zullen we de specifieke afdelingen verder uit- en toelichten.