Binnen Simons Halal Food leidt Alexandru-Adrian Gavrila een team van 26 hardwerkende mensen op de Vacumeerafdeling. Hij is de goedlachse spil die ervoor zorgt dat iedereen tevreden blijft en het proces in goede banen leidt. In deze blog krijg je een kijkje achter de schermen.
De dag begint in de Peelruimte, waar het product wordt verwerkt tot een halffabricaat. Vervolgens wordt het vacuüm verpakt voor de volgende stap in de productielijn. Hierbij wordt gebruikgemaakt van vacuüm- en gasverpakkingen. Dit helpt bij het monitoren van de stappen die een product doorloopt. Kwaliteit staat daarbij voorop. Door het stukje toewijding van al onze 26 teamleden op de Vacumeerafdeling komt deze hoogstaande kwaliteit tot stand. Het is cruciaal dat alles zorgvuldig gecontroleerd wordt. Alleen op die manier kunnen wij voldoen aan de hoogste halal standaarden, ook met onze verpakkingen.
Een ander essentieel aspect binnen de afdeling is hygiëne. Hoewel het vanzelfsprekend lijkt, wordt er strikt op toegezien om de hoogste halal kwaliteit te blijven garanderen. Alles wordt grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd. Daarnaast worden handschoenen tijdig vervangen, zodat de hygiënenormen te allen tijde gehandhaafd blijven. Deze maatregelen helpen ons om consistent de beste kwaliteit te leveren.
Binnen de Vacumeerafdeling wordt momenteel met vijf lijnen gewerkt. Zo is er de Repack 2005, een nieuwe lijn die pakweg twee jaar geleden het levenslicht zag bij Simons Halal Food. "Deze machine is een ontzettende verbetering voor onze afdeling. Het is namelijk een heel makkelijk systeem en heeft maar één keer per jaar onderhoud nodig." Een andere lijn dient speciaal voor sucuk, ofwel de knoflookworst. Dit veelzijdige stukje halalvlees kent zijn oorsprong in Turkije, en krijgt binnen ons bedrijf alsook de Vacumeerafdeling veel aandacht. Deze sucuk wordt aangeboden in verpakkingen van 500 en 1.000 gram.
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van Simons Halal Food. Zo hebben we binnen de Vacumeerafdeling ook de stap gemaakt van registratie op papier naar een moderne, digitale aanpak. Hoewel dit een flinke ingreep was voor de meeste medewerkers, biedt het inmiddels een hoop rust en voornamelijk overzicht voor het vacumeerteam. Het vereenvoudigt de samenwerking, waardoor het team zich meer kan focussen op de kern van hun werk, in plaats van voortdurend met pen en papier in de weer te zijn.
De goede samenwerking tussen de vele verschillende afdelingen is van fundamenteel belang bij Simons Halal Food. Onze productielijnen draaien maar liefst 18 uur per dag, 360 dagen per jaar. Door ondersteuning van onze Technische Dienst kunnen de oudere machines de nieuwe nog goed bijbenen. Zij zien erop toe dat de downtime van het machinepark laag blijft en de kwaliteit hoog.
De Vacumeerafdeling heeft naast de Technische Dienst veel te maken met de Slice-afdeling en de productieafdeling. De mensen kunnen het onderling goed met elkaar vinden, wat niet alleen belangrijk is voor de algehele sfeer binnen het bedrijf, maar zeker ook het werk ten goede komt.
Wat dat betreft doet Alexandru ook een eigen duit in het zakje: “Ik probeer altijd het beste te doen voor mijn team. Als mensen problemen hebben, kunnen ze altijd bij mij terecht en dan ga ik op zoek naar een oplossing waarmee ik de mensen blij kan maken. Als zij gelukkig zijn, dan ben ik ook gelukkig.”
Alexandru is het schoolvoorbeeld van iemand die heel natuurlijk gegroeid is binnen Simons Halal Food. Negen jaar geleden kwam hij via een uitzendbureau binnen, waarna hij begon als operator. Vanaf dat moment heeft hij de kneepjes van het vak geleerd. Inmiddels kent hij de Vacumeerafdeling als geen ander en mag hij zichzelf voorman noemen. Hij zorgt er binnen het vacumeren voor dat de kwaliteit constant gewaarborgd wordt.
De Vacumeerafdeling wordt door hem beschreven als een voetbalteam. Iedereen is goed op elkaar ingespeeld. Hij zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant opstaan en is zich ervan bewust dat het groepsgevoel heel belangrijk is. Als zich problemen voordoen, wordt er altijd samen naar een oplossing gezocht. "We hebben Roemeense, Poolse, Turkse en Griekse collega’s, maar de communicatie verloopt altijd probleemloos.”
Bij ons draait het niet alleen om hoogwaardige producten, maar ook om de mensen die dagelijks samen aan dat doel werken. Zij maken het verschil. Het team op de Vacumeerafdeling laat zien hoe toewijding, samenwerking en innovatie bijdragen aan een constante kwaliteit die voldoet aan de hoogste halal standaarden. Door aandacht te hebben voor zowel techniek als menselijke verbinding blijft de afdeling groeien en verbeteren. Dankzij het hechte teamgevoel en liefde voor het vak belichaamt de Vacumeerafdeling exact waar Simons Halal Food voor staat.