Een kijkje in de keuken bij de afdeling Eindverpakkingen

Met een team van circa 40 medewerkers staan ze elke dag klaar om de producten tot in de puntjes te verzorgen voordat ze naar de consument gaan. In deze blog neemt afdelingsleider Stan Ypeij je mee in het dagelijkse reilen en zeilen van de laatste schakel in het productieproces: Eindverpakkingen.


Precisie tot in de puntjes

Kwaliteit is het fundament van alles wat Simons Halal Food doet, en de afdeling Eindverpakkingen speelt hierin een onmisbare rol. Elk product moet nauwkeurig gelabeld, gecodeerd en verpakt worden, volledig volgens de specifieke wensen van de klant. Elke klant heeft zijn eigen werkwijze die is vastgelegd in ons systeem. Dit omvat alles, van de manier waarop het product geleverd en gecodeerd moet worden, tot hoe hoog de pallets gestapeld mogen worden en hoe de etiketten geplaatst moeten worden. De afdeling Eindverpakkingen zorgt ervoor dat elk detail klopt, zodat elk product voldoet aan de hoge kwaliteitsnormen van Simons Halal Food én aan de wensen van de klant.


De mensen achter de machines

Een werkdag op de afdeling Eindverpakkingen begint vroeg. De eerste medewerkers arriveren al om 7 uur ’s ochtends en de laatste medewerkers eindigen hun dienst om 23:00 uur. Bij aankomst kleden ze zich om en melden zich aan met hun vingerafdruk bij de afdeling. Dit systeem zorgt voor maximale voedselveiligheid, aangezien alleen geautoriseerde medewerkers de productieomgeving kunnen betreden.


De dag verloopt dynamisch en is altijd afhankelijk van de orders die binnen zijn gekomen. 

Op de afdeling werken vijf lijnen voor het verpakken van knakworsten en vier lijnen voor boterhamworst. Hoewel de meeste medewerkers vaste lijnen bedienen, zijn de operators getraind om meerdere lijnen te kunnen draaien, wat zorgt voor flexibiliteit en een soepele doorstroom, ongeacht de drukte. Naast de operators zijn er ook medewerkers die zich bezighouden met het opstapelen van rollen, bandjes op pallets, het wikkelen van de pallets en het beheren van de etiketten en andere specifieke taken. 

Om ervoor te zorgen dat de machines altijd blijven draaien, zijn er speciale aflossers die het werk overnemen tijdens de pauzes. Aan het einde van de dag wordt de afdeling netjes opgeruimd, de producten worden teruggezet in de koelcel en de medewerkers klokken uit voordat ze naar huis gaan.



Samenwerken voor een soepele workflow 

De afdeling Eindverpakkingen werkt nauw samen met andere afdelingen om alles soepel te laten verlopen. De Productieafdeling zorgt ervoor dat de producten klaarstaan, planning houdt het proces op schema, en de Expeditieafdeling garandeert dat alles op tijd wordt verzonden.

Door deze naadloze samenwerking weet de afdeling Eindverpakkingen elke dag weer de klus te klaren, ook tijdens piekmomenten.

Wat de afdeling bijzonder maakt, is de sterke teamgeest en de toewijding van elke medewerker. Afdelingsleider Stan Ypeij is trots op zijn team: “Het is mooi om te zien hoe iedereen samenwerkt, ongeacht de uitdagingen. We weten wat we aan elkaar hebben en dat zorgt voor een fijne werksfeer waarin we samen de beste resultaten kunnen behalen.  We hebben een divers gezelschap, met medewerkers uit verschillende landen, maar iedereen weet precies wat er moet gebeuren. En dat is fijn”




Toekomstgericht en trots op het team

Bij Simons Halal Food wordt continu gewerkt aan het verbeteren van de processen. Recent is er een nieuwe verpakkingsmachine geïnstalleerd, die de productiecapaciteit verder verhoogt. Stan en zijn team zien deze veranderingen als kansen om nog efficiënter te werken en nog betere resultaten te boeken. “Het is geweldig om te zien hoe we met minder mensen meer kunnen bereiken. Het blijft een uitdaging, maar het geeft ook veel voldoening als je ziet wat we met elkaar bereiken.”

Naast de grote technische ontwikkelingen zijn het vaak de kleine successen die zorgen voor trots binnen het team. “Elke dag boeken we kleine successen,” legt Stan uit. “Of het nu gaat om het behalen van onze dagelijkse targets of om een probleem dat snel en effectief wordt opgelost, we vieren onze successen. En het is die dagelijkse voldoening die ervoor zorgt dat we als team steeds beter worden.”