Cookies & Privacy

Wij maken gebruik van cookies.

Google Analytics
Bezoekersstatistieken, websitebezoek en gebruik wordt gemeten en gebruikersgegevens worden anoniem verzameld.
Vimeo
Gegevens over de bezoeken van de gebruiker worden verzameld zoals welke pagina’s zijn gelezen.
YouTube
Klikgedrag, bekeken video’s en aangepaste voorkeuren worden verzameld. Bezoekersinformatie en gebruikersgedrag wordt gebruikt voor advertenties.

De Wereld van Simons Halal Food


We hebben de wereld in huis en leveren aan de wereld. Vanuit Roermond spannen meer dan 250 medewerkers zich dagelijks in om hoog kwalitatieve halal vleesproducten gereed te maken en ze te versturen naar bestemmingen over de gehele wereld.

Als voedselleverancier begrijpen we hoe essentieel het is om de behoeften en eisen van verschillende culturen en religies te respecteren. In deze blog nemen we je mee op een reis door de wereld van halal voedsel.

Wat betekent "halal"?


Halal, wat letterlijk 'toegestaan' of 'geoorloofd' betekent in het Arabisch, verwijst naar voedsel dat volgens de islamitische wetgeving (Sharia) is toegestaan voor consumptie. Het omvat niet alleen wat we eten, maar ook hoe het wordt bereid en verwerkt. Het belangrijkste aspect is dat halal voedsel moet voldoen aan bepaalde voorschriften, zoals het gebruik van bepaalde slachtmethoden, het vermijden van bepaalde ingrediënten en het voorkomen van verontreiniging met onrein voedsel. Ook belangrijk is een goede kwaliteit van leven, zodat de dieren een gelukkig en gezond leven hebben gekend. De manier van slachten bepaalt of vlees halal is. Vlees is namelijk rein als het geen bloed meer bevat. Ook is het belangrijk dat de dieren tijdens de slacht richting Mekka staan en de woorden Bismillah, Allahoe Akbar (in naam van God, God is de grootste) door de slachter uitgesproken worden uit eerbied en dankbaarheid. De bereidingswijze van het vlees kent ook richtlijnen, daarin spelen transparantie, hygiëne en het verpakken een grote rol.

Het is een misconceptie dat veel eten strikt verboden is volgens de islam. Alleen bijvoorbeeld bloed en varkensvlees zijn altijd uit den boze. De islam is verder heel tolerant over wat men kan eten, vooral als er verder niets anders voorhanden is. 

“Zeg: ‘Ik vind in wat mij is geopenbaard niets wat voor een eter die zich ermee voedt verboden is, behalve wat vanzelf dood gegaan is of uitgestroomd bloed of varkensvlees – dat is een gruwel – of iets schandelijks waarover iets anders dan Gods naam is uitgeroepen, maar als iemand ertoe gedwongen wordt, niet uit begeerte om te overtreden, dan is jouw Heer vergevend en barmhartig.” (Sura al-An’aam, 6:145)

De wereld komt samen bij Simons Halal Food

Met een groeiende wereldbevolking van meer dan 1,8 miljard moslims is de vraag naar halal voedsel enorm toegenomen. Dit heeft geleid tot een groeiende internationale markt voor halalproducten en -diensten. Als voedselleverancier begrijpen we dat het inspelen op deze markt niet alleen een kans is om ons bedrijf te laten groeien, maar ook een manier om culturele diversiteit te omarmen en het begrip tussen verschillende gemeenschappen te bevorderen.


Niet minder dan 18 nationaliteiten werken bij Simons! In deze diversiteit schuilt onze kracht. In een medewerkerstevredenheidsonderzoek eerder dit jaar (2023) kwam dit ook naar voren:

“Collega’s zijn erg divers, het is een goede plek om kennis te maken met andere culturen.”

“Er is wederzijds begrip tussen collega’s, ondanks, of misschien wel dankzij de taalbarrière.”

“Ik leer zelf andere talen door de omgang met collega’s van andere achtergronden.”

De wereld van halal

Een van de meest fascinerende aspecten van halal voedsel is de variatie die het kent binnen verschillende landen en regio's. Hoewel de basisprincipes van halal voedsel hetzelfde zijn, kunnen de interpretaties en praktijken ervan variëren, afhankelijk van culturele tradities en regionale overtuigingen.

Echt weten dat het voedsel halal is, is natuurlijk zeer belangrijk. Daarom laten we onze vleeswaren wereldwijd door erkende organisaties toetsen of ze volgens de geldende richtlijnen zijn geproduceerd. Organisaties die Simons Halal Food en onze producten controleren, zijn onder andere Halal Quality Control en Halal Europe. 

Dit betekent niet alleen dat we voldoen aan de halal normen, maar ook zorgen voor transparantie in de herkomst van ingrediënten, duurzaamheid en eerlijke handelspraktijken. Op onze website vindt je meer informatie welke certificeringen we hebben behaald.


Als voedselleverancier hebben we de unieke kans om een brug te slaan tussen culturen en gemeenschappen door de productie en distributie van halal voedsel op de internationale markt. Populaire halal vleeswaren als sucuk, boterhamworst, knakworst en andere gesneden vleeswaren vinden hun weg naar de meeste islamitische landen. Het begrijpen van de verschillende interpretaties en praktijken van halal voedsel in verschillende landen en regio's is van vitaal belang om succesvol te zijn en een positieve impact te hebben op de wereldwijde samenleving. Laten we samen streven naar een wereld waarin respect voor religieuze overtuigingen hand in hand gaat met culinaire diversiteit.

Bij Simons Halal Food werken we onderling samen met respect voor elkaars mening en overtuiging. Denk je een teamspeler te zijn die graag meewerkt aan lekkere halalproducten? Neem dan eens een kijkje op deze nieuwe website en vooral op onze vacaturepagina. 

Bekijk andere media

02-05-2024

Delixues Orientale

Delixues Orientale is het nieuwe merk halal vleeswaren van Simons Halal Food, geheel ontwikkeld en geproduceerd in eigen beheer volgens de vertrouwde kwaliteit waar we al decennialang om bekendstaan. De producten van Delixues Orientale zullen verkrijgbaar zijn bij (etnische) groothandels, kwalitaria en horecagelegenheden, zoals hotels en cafés.


Read more