Samen voor de beste kwaliteit: Selo Verpakking & Simons Halal Food 

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom de ene knakworst perfect knakt en de andere niet? Vaak ligt het geheim in de kwaliteit en het type omhulsel dat wordt gebruikt. Bij Simons Halal Food streven we elke dag naar de hoogste standaard voor onze producten en dat begint met het kiezen van de juiste verpakkingen voor ons halalvlees. Ontdek in onze nieuwste blog hoe de samenwerking met Selo Verpakking ons al 30 jaar in staat stelt om dagelijks de hoogste kwaliteit halal vleeswaren te leveren.

Wie is Selo Verpakking 

Selo Verpakking is gevestigd in het Twentse Oldenzaal en is sinds 1945 een specialist in kunstdarmen en voedselverwerkers voor de vleesverwerkende industrie.Tevens zijn ze al meer dan 70 jaar vertegenwoordiger van Naturin/Viscofan darmen. Selo zorgt dagelijks voor de juiste type verpakkingen voor zowel de kleine bedrijven om de hoek, tot aan de grote industrie producerende bedrijven in de Benelux.


Bekijk de website hier

Verschillende smaken maken het verschil 

De kunst van het lekkerste stukje halalvlees begint deels bij de verpakkingen. 

Selo Verpakking verzorgt ons verschillende soorten kunstdarmen die worden gebruikt als omhulsel voor onze vleeswaren, waaronder onze geliefde halal knakworsten. Deze voedselverwerkers zorgen niet alleen voor een krokante bite, maar zorgen ook dat elk product voldoet aan de hoogste halal- en kwaliteitsnormen. Want, net als wij is ook Selo Verpakking gecertificeerd volgens halal- en FSSC 22000-normen. De kunstdarmen van Selo Verpakking worden onder andere gebruikt bij onze volgende producten: 

  • Collageendarmen: Gemaakt van rundereiwit. Aangezien ze natuurlijk en transparant zijn, worden ze bij Simons Halal Food vooral gebruikt voor producten zoals knakworst en wieners. Ze zijn ook zeer geschikt voor premium producten zoals onze black angus hotdogs

  • Cellulose-darmen: Met name ontworpen voor knakworsten en hotdogs. Cellulose-darmen hebben een hoge elasticiteit. Bij Simons Halal Food worden deze voornamelijk gebruikt voor de productie van onze knakworsten en hotdogs.

  • Kunststofdarmen: Vooral geschikt voor kookworsten vanwege hun flexibiliteit maar is vooral ook een duurzaam alternatief. Bij Simons Halal Food worden kunststofdarmen gebruikt voor diverse premium vleeswaren, waaronder kookworsten en sous vide producten, omdat kunstdarmen perfect zijn om de conditie van het vlees te behouden.

Van de verpakking tot aan de stam van de koe 

Als je halal vlees eet, wil je niet alleen weten of het dier op de juiste manier is geslacht, maar ook of het een goed leven heeft gehad. Halal vlees voldoet aan strikte Islamitische eisen, waaronder dierenwelzijn. Bij Simons Halal Food noemen we dit Dierzaamheid. Mede dankzij onze samenwerking met Selo Verpakking zijn de darmen die we inzetten halal gecertificeerd. De codes op onze verpakkingen maken het mogelijk om elk product te volgen. Zo kunnen we de kwaliteit op elk niveau waarborgen en onze klanten verzekeren van échte halalproducten.

Altijd met een oog voor duurzaamheid en de planeet  


Samen zetten we ons dan ook continu in om onze verpakkingsmaterialen te verduurzamen. Zo maken we in onze producten vaak gebruik van alternatieven voor plastic, zoals recyclebare materialen en papierpulp én helpt Selo Verpakking ons met op maat gestelde producten die het beste bij onze halalproducten passen. Zo dragen we ook een steentje bij aan de planeet.

Samen voor de beste kwaliteit 


Bij Simons Halal Food zijn we trots op de sterke band die we met Selo Verpakking hebben opgebouwd en hoe we samen het beste resultaat nastreven. Wat 30 jaar geleden begon met een simpele vraag naar kunstdarmen, is uitgegroeid tot een sterke, langdurige samenwerking gebaseerd op wederzijds vertrouwen. 


“Ik ken de directeur John (Seegers) nog uit de begintijd, en ik vind het vooral indrukwekkend hoe hij in al die jaren zo’n groot en succesvol bedrijf van Simons Halal Food heeft gemaakt.”

~ Oskar Nijkamp, Directeur bij Selo Verpakking. 


We kijken ernaar uit om de relatie nog vele jaren voort te zetten, met voortdurende innovatie, gezamenlijke successen, en vooral met het allerlekkerste halalvlees als eindresultaat.