Werknemers op nummer één: Human Being Management binnen Simons Halal Food

Onze medewerkers zijn de basis van het succes van Simons Halal Food. Dit succes is voor een groot deel afhankelijk van het benutten van ieders unieke kwaliteiten.

Dagelijks zetten meer dan 250 medewerkers in Roermond zich in voor de productie van de hoogste kwaliteit halal vleesproducten. Maar zijn zij zich bewust van hun eigen kwaliteiten? Wat geeft hen energie, en ook belangrijk, wat kost hen energie?

Onder leiding van de deskundige Anita Stal investeert Simons Halal Food in Human Being Management (HBM), om een zo sterk mogelijk team te vormen. 

Zie de persoon achter het gedrag 

Human Being Management (HBM) is een managementfilosofie die afstapt van het zien van een medewerker als 'resource' (Human Resource Management) maar juist kijkt naar een mens achter de functie en zijn of haar unieke talenten als persoon. In veel organisaties wordt vaak alleen naar gedrag en vaardigheden gekeken, maar bij Simons Halal Food richten we ons op wat de medewerkers écht drijft. 


Onder leiding van Anita Stal volgen onze medewerkers verschillende coachingstrajecten die hun natuurlijke kernkwaliteiten aan het licht brengen. Anita is een gepassioneerde coach met een achtergrond in financiële dienstverlening en richt zich sinds 2018 volledig op coaching en training. 


Het coaching traject begint altijd met een ACT®-meting (Analytical Competence Tool) tegenwoordig ook wel bekend als Reflact©. Deze test geeft inzicht in welke kwaliteiten een persoon van nature bezit en welke zijn aangeleerd middels beelden. In tegenstelling tot traditionele vragenlijsten, biedt Reflact© Anita een nauwkeuriger inzicht in de drijfveren. Door beelden te analyseren, verzamelt ze namelijk meer psychologische en emotionele informatie, wat leidt tot een gedetailleerd en persoonlijk rapport. Anita gebruikt deze inzichten om coaching- en therapeutische trajecten binnen ons bedrijf te leiden. Deze trajecten zijn gericht op zowel individuele groei als het versterken van de teamdynamiek.


Zo investeren we niet alleen in de persoonlijke groei van onze medewerkers maar creëren we een cultuur van begrip en verbeteren we uiteindelijk de algehele prestaties van het bedrijf. Want, zonder goed personeel, geen succes.

Zonder pijn, geen groei 

En met resultaat: meerdere coachtrajecten zijn succesvol gebleken doordat medewerkers onder andere assertiever worden, meer persoonlijk leiderschap oppakken, beter grenzen aangeven en elkaar beter begrijpen. Door dit traject zijn overigens zelfs medewerkers van functie veranderd binnen het team omdat hier hun kwaliteiten beter tot hun recht kwamen.


Uit een eerdere blog LINK en een medewerkerstevredenheidsonderzoek bleek dat dienstverbanden van 10 of 25 jaar eerder regel dan uitzondering zijn onder onze medewerkers. Dit toont aan dat onze medewerkers, veelal uit diverse culturele achtergronden, zich goed voelen en zich langdurig aan ons verbinden en daar heeft HBM zeker aan bijgedragen. 


Zoals Anita zelf zegt: “zonder pijn, geen groei”. Want ondanks dat de gesprekken soms ook zorgen voor confrontaties en uitdagingen, leidt het altijd weer tot een mooi resultaat. En daar is Simons Halal Food trots op. 


Een samenwerking gebaseerd op vertrouwen 


De samenwerking tussen Simons Halal Food en Anita is vertrouwd, open, soms confronterend, maar altijd met respect en oog voor de mens achter Simons Halal Food. 


“Een goed personeelsbeleid voeren levert uitdagingen op, maar wanneer we Anita erbij betrekken kunnen we erop vertrouwen dat het goedkomt en dat zowel werkgever en werknemer profiteren.” - John Seegers, Algemeen Directeur van Simons Halal Food over de samenwerking met Anita Stal. 


Naast dat de organisatie mede door Anita groeit, groeit Anita ook door Simons Halal Food. 


“Het blijft ook leerzaam voor mezelf. Sinds het begin van de samenwerking heb ik mij als coach/therapeut en als mens verder ontwikkeld. Er is veel vertrouwen van de medewerkers naar mij toe en naar Simons Halal Food. En dat maakt dat ik hier coach met plezier”- Anita Stal. 

Een blijvende investering voor nu en in de toekomst 

Bij Simons Halal Food blijven we de komende jaren investeren in Human Being Management om een sterke en hechte organisatie te blijven behouden. Wij geloven dat het waarderen van de mens achter de medewerkers leidt tot duurzame groei en succes voor zowel het individu als het bedrijf. En die lijn houden we graag vast. Uiteraard samen met Anita.